al contingut a la navegació Informació de contacte

Llavorsí

Allà on el riu Noguera Pallaresa té la seva principal cruïlla, quan rep les aigües del Noguera de Cardós i els camins de les tres valls (Vall Ferrera, Coma de Burg i Cardós) es troben amb el camí principal, allà és on hi ha Llavorsí.

El riu, la xarxa fluvial en conjunt, ha estat i és encara, la base de l’economia local de Llavorsí: primer el dret del pontatge, després l’aigua va ser la força motriu de moles, batans i fargues, i la via de transport de la fusta pels raiers; i ara, els rius generen energia elèctrica o són la base de les activitats del turisme actiu.


Llavorsí, per la seva ubicació geogràfica, en la doble cruïlla de rius i camins, es converteix en el punt de confluència de totes les valls de l’Alt Pallars, i alhora com a porta entre les terres més baixes de la meitat meridional del Pallars Sobirà i les terres abruptes de les altes valls pallareses.


Les cases del poble estan agrupades unes sobre les altres i fa la impressió que es troben presoneres entre les muntanyes que les rodegen. El poble conserva el seu aire pirinenc en les restauracions de les cases antigues i les noves construccions que sempre han seguit el criteri de la resta del seu conjunt.


Destaca el nucli antic perfectament conservat. Els carrers són estrets, empedrats i amb forts desnivells, creant un ambient ideal per a fer-hi passejades. L’església està dedicada a Santa Anna, decorada amb pintures murals modernes.
Llavorsí és un dels membres fundadors de la Xarxa de Pobles amb Encant de la demarcació de Lleida

llavorsi_2.jpg

1970882_1048088448540385_2667503534330908676_n.jpg

llavorsivinye1.jpg

llavorsivinye2.jpg

Mirador de Burganàs

llavorsicarruga1.jpg

Mirador de la Carruga

llavorsicastellot.jpg

Castel de Gilareny

LlAVORSÍ DE NIT.jpeg

llavorsi_3.jpg

Carrer de la Roca

llavorsisantana.jpg

Santa Anna

fmllavorsi5.jpg

Plaça Biuse Festa Major

aplecbiuse4.jpg

Biuse

concursgossos5.jpg

Prat de la Coma Concurs de Gossos d'Atura

header.jpg

llavorsibernat.jpg

Clop del Bernat