al contingut a la navegació Informació de contacte

Llavorsí

Allà on el riu Noguera Pallaresa té la seva principal cruïlla, quan rep les aigües del Noguera de Cardós i els camins de les tres valls (Vall Ferrera, Coma de Burg i Cardós) es troben amb el camí principal, allà és on hi ha Llavorsí.

El riu, la xarxa fluvial en conjunt, ha estat i és encara, la base de l’economia local de Llavorsí: primer el dret del pontatge, després l’aigua va ser la força motriu de moles, batans i fargues, i la via de transport de la fusta pels raiers; i ara, els rius generen energia elèctrica o són la base de les activitats del turisme actiu.


Llavorsí, per la seva ubicació geogràfica, en la doble cruïlla de rius i camins, es converteix en el punt de confluència de totes les valls de l’Alt Pallars, i alhora com a porta entre les terres més baixes de la meitat meridional del Pallars Sobirà i les terres abruptes de les altes valls pallareses.


Les cases del poble estan agrupades unes sobre les altres i fa la impressió que es troben presoneres entre les muntanyes que les rodegen. El poble conserva el seu aire pirinenc en les restauracions de les cases antigues i les noves construccions que sempre han seguit el criteri de la resta del seu conjunt.


Destaca el nucli antic perfectament conservat. Els carrers són estrets, empedrats i amb forts desnivells, creant un ambient ideal per a fer-hi passejades. L’església està dedicada a Santa Anna, decorada amb pintures murals modernes.
Llavorsí és un dels membres fundadors de la Xarxa de Pobles amb Encant de la demarcació de Lleida

llavorsi_2.jpg

1970882_1048088448540385_2667503534330908676_n.jpg

llavorsivinye1.jpg

llavorsivinye2.jpg

Mirador de Burganàs

llavorsicarruga1.jpg

Mirador de la Carruga

llavorsicastellot.jpg

Castel de Gilareny

LlAVORSÍ DE NIT.jpeg

llavorsi_3.jpg

Carrer de la Roca

llavorsisantana.jpg

Santa Anna

fmllavorsi5.jpg

Plaça Biuse Festa Major

aplecbiuse4.jpg

Biuse

concursgossos5.jpg

Prat de la Coma Concurs de Gossos d'Atura

header.jpg

llavorsibernat.jpg

Clop del Bernat

Document Actions