al contingut a la navegació Informació de contacte

Mobiliari Urbà ecològic Km0 a LlavorsÍ

Llavorsí participa en un projecte de Economia Circular per fabricar mobiliari urbà amb el residus recollits a la pròpia població.

DIMARTS 04 MAIG 2021

El projecte “Mobiliari Urbà ecològic Km0” consisteix en la instal•lació als carrers de Llavorsí de diferents peces de mobiliari urbà. Aquest mobiliari han estat fabricats amb residus plàstics recollits en la pròpia comarca i que han estat processats i fabricats per empreses catalanes.


Tot s’inicia amb l’esforç de les veïnes i veïns de Llavorsí que separen els residus i els dipositen en els contenidors de recollida selectiva.

Aconseguint així, que el residu es converteix en un recurs; estalviant el consum de matèries primeres i reduint les aportacions a l’abocador i la generació de gasos d’efecte hivernacle, en aplicació dels preceptes de l’economia circular.


L’economia circular busca anar més enllà del model actual producció, consum i rebuig. La seva finalitat és realitzar un consum sostenible, deslligant l'activitat econòmica del consum de recursos finits i establint un model econòmic i social que permeti satisfer les necessitats de la societat a llarg termini, sense comprometre el futur de les noves generacions.


El projecte ha estat promogut per l’empresa lleidatana de serveis ambientals Alquienvas SL i amb la participació de l’Ajuntament de Llavorsí i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.


El Projecte “Mobiliari Urbà ecològic Km0” està finançat pel programa de foment de l’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges