al contingut a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

DIMARTS 23 NOVEMBRE 2021

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Punt # ICDObert

Comissió d'Igualtat del Pallars Sobirà

Al Pallars Sobirà, els actes institucionals que tindran lloc en commemoració del 25N són:

De 12h a 12.15h davant l’ajuntament de Sort:

·         Concentració amb lectura del Manifest a càrrec de l’ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

De 19.30h a 20.30h a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu:

·         Lectura del Manifest, a càrrec de l’ajuntament d’Esterri d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

·         Presentació dels llibres d’educació sexo-afectiva, a càrrec del personal de la Biblioteca municipal i el servei SIAD del Consell Comarcal.

·         Espectacle BioLentes, amb Ivet Eroles i Noemí Busquets.

Galeria d'imatges